Fügés párolt káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb káposzta
- 1 vöröshagyma
- 4-5 ek méz
- 2 dl édes fehérbor
- csipet só
- 2 babérlevél
- 1 csomag aszalt füge
- olívaolaj
Elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük, majd enyhén besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, és elkezdjük párolni.
Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát, összeforgatjuk, felöntjük a borral. Beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.
Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük.
Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk.
Közben ha szükséges, még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesítünk. (Mi édesebben szeretjük, így én édesítőszerrel még kicsit utána ízesítettem.)
Tálaláskor sültek mellé köretként kínáljuk.
A fügés párolt káposzta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »