Fügés párolt káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb káposzta
- 1 vöröshagyma
- 4-5 ek méz
- 2 dl édes fehérbor
- csipet só
- 2 babérlevél
- 1 csomag aszalt füge
- olívaolaj
Elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük, majd enyhén besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, és elkezdjük párolni.
Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát, összeforgatjuk, felöntjük a borral. Beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.
Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük.
Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk.
Közben ha szükséges, még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesítünk. (Mi édesebben szeretjük, így én édesítőszerrel még kicsit utána ízesítettem.)
Tálaláskor sültek mellé köretként kínáljuk.
A fügés párolt káposzta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »