Fügés párolt káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb káposzta
- 1 vöröshagyma
- 4-5 ek méz
- 2 dl édes fehérbor
- csipet só
- 2 babérlevél
- 1 csomag aszalt füge
- olívaolaj
Elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük, majd enyhén besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, és elkezdjük párolni.
Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát, összeforgatjuk, felöntjük a borral. Beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.
Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük.
Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk.
Közben ha szükséges, még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesítünk. (Mi édesebben szeretjük, így én édesítőszerrel még kicsit utána ízesítettem.)
Tálaláskor sültek mellé köretként kínáljuk.
A fügés párolt káposzta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »