Főtt-sült krumpli recept

Hozzávalók:
- 9 nagyobb krumpli
- só
- bors
- 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben nem egész puhára főzzük. Leszűrjük, és közepesen vastag cikkekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a krumplit. Megszórjuk sóval, tekerünk rá borsot.
Meglocsoljuk pár evőkanál olajjal, és óvatosan átforgatjuk, hogy az olaj bevonjon minden egyes krumplit. Sütőben alufólia nélkül kb. 30 perc alatt 180 fokon szép világos barnára sütjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Tegnap vendégségben voltunk Tesóméknál, ahol ez a finomság várt bennünket. Nagyon ízlett, ezért eldöntöttem, hogy elkészítem. Egyszerű fűszeres csirkecombot sütöttem, ehhez kínáltam a kívül ropogós, belül puha köretet. Főzési időt nem írtam, mert az függ a krumpli fajtájától. Érdemes főzés közben villával ellenőrizni. Nálunk 3 nagyobb krumpli elegendő volt egy személynek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »