Főtt-sült krumpli recept
Hozzávalók:
- 9 nagyobb krumpli
- só
- bors
- 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben nem egész puhára főzzük. Leszűrjük, és közepesen vastag cikkekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a krumplit. Megszórjuk sóval, tekerünk rá borsot.
Meglocsoljuk pár evőkanál olajjal, és óvatosan átforgatjuk, hogy az olaj bevonjon minden egyes krumplit. Sütőben alufólia nélkül kb. 30 perc alatt 180 fokon szép világos barnára sütjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Tegnap vendégségben voltunk Tesóméknál, ahol ez a finomság várt bennünket. Nagyon ízlett, ezért eldöntöttem, hogy elkészítem. Egyszerű fűszeres csirkecombot sütöttem, ehhez kínáltam a kívül ropogós, belül puha köretet. Főzési időt nem írtam, mert az függ a krumpli fajtájától. Érdemes főzés közben villával ellenőrizni. Nálunk 3 nagyobb krumpli elegendő volt egy személynek.