Csirke alakú krumplipüré recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- 5 dkg margarin
- só
Díszítéshez:
- 1 db sárgarépa
- pár szál snidling
Elkészítése:
Krumplit meghámozzuk felkockázzuk és sós vízbe feltesszük főzni. Miután megfőtt leszűrjük és jól kikeverjük a tejföllel és a margarinnal. Adagonként egy tányérra halmozzuk, snidlinggel kirakjuk az alját és egy-egy kicsi darabot vágunk a szemének.
Sárgarépából kivágjuk a csőrét és a taréját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »