Alufóliás burgonya recept

Hozzávalók:
- 12 szem egyforma, közepes nagyságú burgonya
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 kis csomó újhagyma, vagy kevés reszelt vöröshagyma
- só
Elkészítés:
A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk, és egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. egy óráig sütjük. Már előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat a sajttal meg a tejföllel habosra keverjük, és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával meg sóval ízesítjük. A mártást jégbe hűtjük, és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott krumplijára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »