Alufóliás burgonya recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 12 szem egyforma, közepes nagyságú burgonya
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 kis csomó újhagyma, vagy kevés reszelt vöröshagyma
- só
Elkészítés:
A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk, és egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. egy óráig sütjük. Már előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat a sajttal meg a tejföllel habosra keverjük, és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával meg sóval ízesítjük. A mártást jégbe hűtjük, és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott krumplijára.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.