Szuper forrócsoki recept
Hozzávalók:
- 1 csésze zsírosabb tej
- 1/2 tábla étcsokoládé (60-80%-os)
- vanília rúd
- mályvacukor
- csípős cayenne bors
Elkészítése:
Egy edénybe vizet öntök, majd ebbe állítok egy kisebb edényt. A kisebb edénybe töröm bele az étcsokoládét és folyamatos kevergetés közben, gőz fölött felolvasztom.
Az olvadó csokihoz adom a mályvacukrot, a cayenne borsot és a vanília rudat is, és addig kavarom, míg a mályvacukor is elolvadt, ekkor a vaníliát kiveszem a csokiból.
A csésze tejet fokozatosan az olvasztott csokihoz keverem, mindig csak egy keveset, míg az egész csészényit fel nem veszi a csoki. Az elkészült forrócsokit pohárba töltöm, tetejét mályvacukorral díszítem.
Tipp:
Finom forrócsoki, amerikai ízvilággal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »

