Szuper forrócsoki recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csésze zsírosabb tej
- 1/2 tábla étcsokoládé (60-80%-os)
- vanília rúd
- mályvacukor
- csípős cayenne bors
Elkészítése:
Egy edénybe vizet öntök, majd ebbe állítok egy kisebb edényt. A kisebb edénybe töröm bele az étcsokoládét és folyamatos kevergetés közben, gőz fölött felolvasztom.
Az olvadó csokihoz adom a mályvacukrot, a cayenne borsot és a vanília rudat is, és addig kavarom, míg a mályvacukor is elolvadt, ekkor a vaníliát kiveszem a csokiból.
A csésze tejet fokozatosan az olvasztott csokihoz keverem, mindig csak egy keveset, míg az egész csészényit fel nem veszi a csoki. Az elkészült forrócsokit pohárba töltöm, tetejét mályvacukorral díszítem.
Tipp:
Finom forrócsoki, amerikai ízvilággal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.