Málnaszörp recept

Hozzávalók:
- 2 l friss málna
- 1 evőkanál citromsó
- 1 l víz
- kb 1,5 – 2 kg cukor
- szalicil
Elkészítése:
A megmosott málnát,citromsót és vizet egy tálba tesszük és a kis kezünkkel jól összepépesitjuk az egészet. Egy napra hüvös helyre tesszük,hogy a citromsó lemarja a gyümölcsöt a magjáról. Aztán veszünk egy egyszerű nejlonharisnyát,levágjuk a csipőrészét és azon keresztül,szépen szárazra kinyomkodjuk a málnát,lehetőleg egy olyan edénybe, amiben a végén látni fogjuk,hogy hány liter málnalevet kaptunk. Ez azért fontos,mert ahány liter a málna leve,annyi liter cukrot kavarunk bele,míg teljesen el nem olvad(néhány perc). Veszünk egy teáskanálnyi szalicilt és egy kis tálkában , kevés málnaszörppel addig kevergetjük, míg fel nem oldodik teljesen( kézi habverővel a legjobb) aztán hozzákeverjük a szörphöz,üvegekbe töltjük és mehet is a spájzba! Évekig jól tárolható,de erre nem lesz szükség :)
Sztori: A kisfiam imádja ezt a szörpöt! A legjobb benne pedig az,hogy minden vitamint megőrzünk,ami a málnában van, B3,C vitamin,biotin,folsav,vas,mangán!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »