Málnaszörp recept

Hozzávalók:
- 2 l friss málna
- 1 evőkanál citromsó
- 1 l víz
- kb 1,5 – 2 kg cukor
- szalicil
Elkészítése:
A megmosott málnát,citromsót és vizet egy tálba tesszük és a kis kezünkkel jól összepépesitjuk az egészet. Egy napra hüvös helyre tesszük,hogy a citromsó lemarja a gyümölcsöt a magjáról. Aztán veszünk egy egyszerű nejlonharisnyát,levágjuk a csipőrészét és azon keresztül,szépen szárazra kinyomkodjuk a málnát,lehetőleg egy olyan edénybe, amiben a végén látni fogjuk,hogy hány liter málnalevet kaptunk. Ez azért fontos,mert ahány liter a málna leve,annyi liter cukrot kavarunk bele,míg teljesen el nem olvad(néhány perc). Veszünk egy teáskanálnyi szalicilt és egy kis tálkában , kevés málnaszörppel addig kevergetjük, míg fel nem oldodik teljesen( kézi habverővel a legjobb) aztán hozzákeverjük a szörphöz,üvegekbe töltjük és mehet is a spájzba! Évekig jól tárolható,de erre nem lesz szükség :)
Sztori: A kisfiam imádja ezt a szörpöt! A legjobb benne pedig az,hogy minden vitamint megőrzünk,ami a málnában van, B3,C vitamin,biotin,folsav,vas,mangán!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »