Málnaszörp recept
Hozzávalók:
- 2 l friss málna
- 1 evőkanál citromsó
- 1 l víz
- kb 1,5 – 2 kg cukor
- szalicil
Elkészítése:
A megmosott málnát,citromsót és vizet egy tálba tesszük és a kis kezünkkel jól összepépesitjuk az egészet. Egy napra hüvös helyre tesszük,hogy a citromsó lemarja a gyümölcsöt a magjáról. Aztán veszünk egy egyszerű nejlonharisnyát,levágjuk a csipőrészét és azon keresztül,szépen szárazra kinyomkodjuk a málnát,lehetőleg egy olyan edénybe, amiben a végén látni fogjuk,hogy hány liter málnalevet kaptunk. Ez azért fontos,mert ahány liter a málna leve,annyi liter cukrot kavarunk bele,míg teljesen el nem olvad(néhány perc). Veszünk egy teáskanálnyi szalicilt és egy kis tálkában , kevés málnaszörppel addig kevergetjük, míg fel nem oldodik teljesen( kézi habverővel a legjobb) aztán hozzákeverjük a szörphöz,üvegekbe töltjük és mehet is a spájzba! Évekig jól tárolható,de erre nem lesz szükség :)
Sztori: A kisfiam imádja ezt a szörpöt! A legjobb benne pedig az,hogy minden vitamint megőrzünk,ami a málnában van, B3,C vitamin,biotin,folsav,vas,mangán!