Bodzaszörp recept

Hozzávalók:
- 2 kg cukor
- 2 liter víz
- 20 nagyobb bodza virág
- 3 citrom, felkarikázva
- 5 dkg ciromsav
Először a cukorból és a vízből szirupot kell főzni. A sziruphoz hozzá kell adni a bodzát, a felkarikázott citromot, a citromsavat, majd a keveréket hagyjuk pihenni 2-3 napig. Én egy nagy, 5 literes üvegben szoktam bodzaszörpöt készíteni, ennyi hozzávalóhoz ez praktikus.
A bodzaszörphöz nem szoktam megmosni a bodzavirágokat, hiszen a jellegzetes ízek, és illatok a virágporból származnak. A finnyásoknak csak azt tudom mondani, hogy ez egy ilyen móka, egy kis piszkot mindannyian magunkhoz kell venni. Persze a bodzavirágokat olyan helyen kell leszedni, ahol nincs autóforgalom.
Ha a bodzavirágok jól kiáztak, akkor a szörpöt egy nagyon sűrű szitán, vagy konyharuhán öntsük át, majd a bodzaszörpöt töltsük üvegekbe. Tartósítószert nem szoktam tenni a bodzaszörpbe. Kb. 1:6 bodzaszörp-víz arányban fogyasszák.
Egészségükre!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »