Szederszörp recept

Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 kg szeder
Elkészítése: A szedret megmossuk és egy nagyon tiszta, nem túl sűrű szövésű anyagból készült szütyőbe tesszük. A szütyőt nem túl magasra fellógatjuk úgy,hogy a saját súlya miatt a szeder összetöppedjen. A szütyő alá egy edényt teszünk a cukorral,amire majd rácsepeg a szederlé. Néha kicsit meg is csavargathatjuk a szütyőt,hogy gyorsabban csepegjen. Ez eltart néhány óráig-napig, de ha már minden lé kicsepegett és nem maradt már csak a mag a szütyőben, akkor cukros levet összekavarjuk. Sűrű szűrőn át leszűrjük,hogy az esetleges magok fennakadjanak. Ekkor meg lehet kóstolni és igény szerint lehet még hozzáadni cukrot. Üvegekbe töltjük és Na-benzoátot szórunk a szörp tetejére,majd jó szorosan lezárjuk. Összerázni nem kell, mert 1-2 napig pihentetni szükséges,hogy a Na-benzoát feloldódjon benne rendesen. A sűrűségtől függően 2-3szoros hígítás szükséges és fogyasztás előtt felrázandó.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »