Őszibarackos-epres hűsítő recept
Hozzávalók:
- 1 üveg őszibarack befőtt, vagy konzerv
- 2 dl szamóca szörp
- 2 l ásványvíz
- 1/4 dl citromlé
Elkészítése:
A barackot kb 2×2 cm-s darabokra felkockázom. A befőtt vagy konzerv cukros, édes levével, kb. 1/4 dl citromlével és 1 dl szamócaszörppel együtt a turmixgépbe öntöm.
Kb. 1 perc alatt simára turmixolom, majd a poharat félig töltöm vele. Beleöntök annyi higítatlan szamócaszörpöt, hogy az alján 1-2 cm piros sáv legyen. A poharat jégkockákkal és ásványvízzel telítem, majd szívószállal, esernyőcskével, esetleg citrom-vagy narancskarikával díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

