Őszibarackos-epres hűsítő recept
Hozzávalók:
- 1 üveg őszibarack befőtt, vagy konzerv
- 2 dl szamóca szörp
- 2 l ásványvíz
- 1/4 dl citromlé
Elkészítése:
A barackot kb 2×2 cm-s darabokra felkockázom. A befőtt vagy konzerv cukros, édes levével, kb. 1/4 dl citromlével és 1 dl szamócaszörppel együtt a turmixgépbe öntöm.
Kb. 1 perc alatt simára turmixolom, majd a poharat félig töltöm vele. Beleöntök annyi higítatlan szamócaszörpöt, hogy az alján 1-2 cm piros sáv legyen. A poharat jégkockákkal és ásványvízzel telítem, majd szívószállal, esernyőcskével, esetleg citrom-vagy narancskarikával díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

