Limonádé recept

Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 2 dl frissen facsart citromlé
- 5 evőkanál cukor
- menta levél
Elkészítés:
Először is jó alaposan mossuk meg a citromokat, mert szükségünk lesz a héjukra is. Ezt követően vágjuk félbe, és jó alaposan facsarjuk ki őket. A kifacsart citromokat tegyük egy nagy űrtartalmú kancsóba, és öntsük rájuk az 1 liter, forrásban lévő vizet. A citromokat hagyjuk így ázni 10 percig, majd vegyük ki őket a vízből, és keverjük a vízhez a cukrot. Ha a víz kissé kihűlt, akkor mehet bele a citromlé is.
A limonádét tegyük hűtőbe, jól hűtsük le, esetleg öntsük jégkockára.
Én szeretek menta levelet is használni a limonádéhoz, ezt már a kihűlt vízbe szoktam csak áztatni. A cukor és a citrom mennyiségét ki-ki a saját ízlése szerint válassza. Ez a limonádé recept inkább amiatt lehet érdekes, hogy a citrom héjának az íze is belekerül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »