Ananászos jégkása recept

Hozzávalók:
- zúzott jég
- 1 fél érett, megpucolt ananász
- 2 dl narancslé (lehet frissen facsart is)
- 2-3 teáskanál cukorszirup, esetleg juharszirup (helyettesíthető édesítőszerrel is)
- 1 kis üveges gyömbér üdítőital (0,25 l-es kiszerelésben szokták árulni), ez helyettesíthető ásványvízzel, de akkor használjunk reszelt gyömbért a recepthez
Elkészítés:
Szeleteljük fel az ananászt, igyekezzünk megszabadulni a fás részeitől, és turmixszoljuk le, miközben hozzáadjuk a narancslevet, a szirupot.
Vegyünk egy nagy koktélos poharat, töltsük félig zúzott jéggel, majd öntsük rá a turmixszolt levet, majd az egészet öntsük fel a gyömbér üdítővel.
Ha ásványvizet használunk (ajánlott a szénsavas), akkor a reszelt gyömbért a turmixszóláskor adjuk hozzá az ananászhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »