Mézeskalácslikőr házilag recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 30 dkg mogyorókrém
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 4 dl kávétejszín
- 1,5 dl vodka
Elkészítése:
A mogyorókrémet vízgőz felett könnyen keverhetővé olvasztjuk, majd a lángról lehúzzuk és beleszórjuk a fűszerkeveréket. Folyamatosan kavargatva adagoljuk hozzá a tejszínt, legvégül pedig hozzáöntjük a vodkát.
Alaposan elkeverjük, ha már szép sima a likőr, üvegbe töltjük. Lezárva legalább egy napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ebből az adagból kb 7-8 dl itóka lesz.
Tipp:
Egyáltalán nem vagyok alkohol rajongó, de a finom, női italokat nagyobb ünnepek alkalmával megkóstolom. Ez az első, amit saját kezűleg készítettem el. Roppant egyszerű, kevés hozzávalóból, rövid idő alatt összeállítható itóka, ami remek ajándék vagy egyszerű vendégváró ital. Minél tovább pihen, annál jobban összeérnek az ízek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.