Mézeskalácslikőr házilag recept

Hozzávalók:
- 30 dkg mogyorókrém
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 4 dl kávétejszín
- 1,5 dl vodka
Elkészítése:
A mogyorókrémet vízgőz felett könnyen keverhetővé olvasztjuk, majd a lángról lehúzzuk és beleszórjuk a fűszerkeveréket. Folyamatosan kavargatva adagoljuk hozzá a tejszínt, legvégül pedig hozzáöntjük a vodkát.
Alaposan elkeverjük, ha már szép sima a likőr, üvegbe töltjük. Lezárva legalább egy napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ebből az adagból kb 7-8 dl itóka lesz.
Tipp:
Egyáltalán nem vagyok alkohol rajongó, de a finom, női italokat nagyobb ünnepek alkalmával megkóstolom. Ez az első, amit saját kezűleg készítettem el. Roppant egyszerű, kevés hozzávalóból, rövid idő alatt összeállítható itóka, ami remek ajándék vagy egyszerű vendégváró ital. Minél tovább pihen, annál jobban összeérnek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »