Mézeskalácslikőr házilag recept

Hozzávalók:
- 30 dkg mogyorókrém
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 4 dl kávétejszín
- 1,5 dl vodka
Elkészítése:
A mogyorókrémet vízgőz felett könnyen keverhetővé olvasztjuk, majd a lángról lehúzzuk és beleszórjuk a fűszerkeveréket. Folyamatosan kavargatva adagoljuk hozzá a tejszínt, legvégül pedig hozzáöntjük a vodkát.
Alaposan elkeverjük, ha már szép sima a likőr, üvegbe töltjük. Lezárva legalább egy napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ebből az adagból kb 7-8 dl itóka lesz.
Tipp:
Egyáltalán nem vagyok alkohol rajongó, de a finom, női italokat nagyobb ünnepek alkalmával megkóstolom. Ez az első, amit saját kezűleg készítettem el. Roppant egyszerű, kevés hozzávalóból, rövid idő alatt összeállítható itóka, ami remek ajándék vagy egyszerű vendégváró ital. Minél tovább pihen, annál jobban összeérnek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »