Meggyes puncs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7,5 dl száraz rozébor
- 1,5 dl rum
- 5 dl víz
- 20 dkg cukor
- 1 citrom
- 2 narancs
- 2 csillagánizs
- 1 dl meggyszörp
Elkészítése:
A citromot és a narancsot megmosom, majd vékonyan meghámozom.
Egy edénybe teszem a vizet, a csillagánizst, a cukrot és a narancs-, valamint citromhéjat.
5 percig forralom, majd hozzáöntöm a bort, a rumot, a meggyszörpöt, és innen már nem forralom, csak melegítem.
Végül belefacsarom a citrom és a narancs levét.
Elkeverem, és forrón, bögrébe töltve kínálom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »