Krémes tojáslikőr recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2,5 dl alkohol (fehér rum, vodka)
Elkészítése:
A tejet 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel összeöntjük, majd felforraljuk. Félretesszük hűlni.
A tojások sárgáját a maradék porcukorral jól kikeverjük. A kihűlt tejszínes tejből néhány kanállal tegyünk a cukros tojássárgájához, és addig keverjük, míg a cukor el nem elolvad.
A cukros tojássárgás masszát beleöntjük a kihűlt tejszínes tejhez, és az egészet összekeverjük, majd a végén az alkoholt is belekeverjük.
Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Jobb, ha felhasználás előtt legalább két nappal elkészítjük. Naponta többször rázogassuk össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »