Házi baileys recept

Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 3 dl rum vagy ír whisky
- 1 dl kávé
- 1 ek mandula likőr
- 1 tubus sűrített tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag (2,5 dkg) csokoládés cappuccino por
Elkészítése:
A lefőzött kávéban elkeverjük a 2 csomag csokoládés cappuccino port, majd kihűtjük.
A habtejszínt elkeverjük a rummal/ír whiskyvel, mandula likőrrel, sűrített tejjel és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt kávét is hozzáöntjük. Nagyon fontos lépés következik: Megkóstoljuk! Ha nem elég édes, akkor porcukorral javíthatunk rajta. Kis üvegekbe töltjük, jól lezárjuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »