Frissítő limonádé mentával recept

Hozzávalók:
Cukorszirup alaprecept:
- 25 dkg cukor
- 2 dl víz
Limonádé (1,75 l kancsóhoz):
- 2,5 citrom (kezeletlen héjú)
- 1,5 lime (kezeletlen héjú)
- 3 ek cukorszirup (ízlés szerint mehet több is)
- 2-3 ág friss menta
- mentes, vagy szénsavas ásványvíz
- jég
Elkészítése:
Mivel a jó limonádé alapja a cukorszirup, ezért érdemes belőle egyszerre többet készíteni, mert a maradékot lezárt üvegben a hűtőben tárolhatjuk, és felhasználhatjuk a következő adag limonádéhoz, vagy bármilyen koktélhoz.
Cukorszirup alaprecept:
25 dkg cukrot 2 dl vízzel egy kis edénybe tesszük, és közepes lángon felforraljuk, míg a cukor teljesen elolvad. Mikor elkészült, lehűtjük, és úgy dolgozunk vele tovább.
A kancsóba egy maréknyi jeget teszünk, hozzáadjuk a két citrom és egy lime kifacsart levét.
A cukorszirupból először hozzáadunk 3 evőkanállal, ha esetleg kevés, ezt később ízlés szerint adagoljuk.
A mentaágakat leöblítjük, a leveleit leszedjük, és beletesszük a kancsóba. A fél citromot és fél lime-ot vékony karikákra vágjuk, és szintén a kancsóba tesszük. Az egészet egy hosszabb kanállal jól elkeverjük úgy, hogy a jég a mentaleveleket és citrom, lime karikákat is megtörje kissé, hogy kiadják az aromájukat.
Az egészet felöntjük behűtött, ízlés szerint szénsavas, vagy mentes ásványvízzel. Elkeverjük, poharakba öntjük, és már kínálhatjuk is.
Ha esetleg nem fogy el pillantok alatt a kancsó tartalma, tegyük be a hűtőbe. De ne tároljuk ott órákig, mert a citrom héja és a menta nagyon kiázik, és kesernyéssé válik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »