Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forró csoki recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg minőségi étcsokoládé
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 5 dl tej
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 csipetnyi chili por

    Elkészítés:

    A tejet és a főzőtejszínt kezdjük el melegíteni, de ne forraljuk fel. Én ezt egy üveg kancsóban, mikróban szoktam végezni, és addig melegítem őket, amíg a kezem már nem bírja a forróságukat.

    Gőz felett a csokit is kezdjük el megolvasztani, de itt is vigyázzunk, hogy a csoki ne forrjon fel, csak olyan 50-60 fokos legyen. Ezt követően a csokit keverjük hozzá a tejhez és a főzőtejszínhez, adjuk hozzájuk a vaníliát és a chilit, jól keverjük el őket, és már készen is vagyunk.

    A csokit és a tejet azért nem szabad túlmelegíteni, mert kiválik a csokiból az olajtartalma, és nem krémes lesz, hanem olyan viszkózusos.

    A forró csokit jó társaságban, vagy egyedül relaxálva azonnal fogyasszuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá