Forralt bor recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,75 liter száraz vörösbor
- 5 ek kristálycukor
- 1 ek fahéj
- 1 ek őrölt szegfűszeg
- 1 ek citromlé (100%-os)
- 3 dl narancslé (50%-os)
Elkészítése:
0,75 liter vörösbort felrakunk fazékban melegedni. Ha már meleg, belerakjuk a kristálycukrot, a fűszereket, a citromlevet és a narancslevet, és ha a fűszerek és a kristálycukor elolvadt benne, lekapcsoljuk a gázt alatta, mert nem szabad felforrnia.
Ha hűlt pár percet, poharakba töltjük egy merőkanál segítségével. Citromkarikával, koktéldísszel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »