Egyszerű eperturmix recept
Hozzávalók:
- 2 kis doboz görög joghurt (2 x 125 g)
- 250 g friss eper
- ízlés szerint méz vagy porcukor
Elkészítése:
Az epreket megtisztítjuk, és a nagyobb darabokat apróra vágjuk.
A turmixgépbe pakoljuk az epret, belekanalazzuk a joghurtot (ha szükséges mézet, vagy porcukrot adunk még hozzá) és jól összeturmixoljuk.
Poharakba töltve kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy az ember olyan dolgokra kényszerül, hogy nem rághat egy adott napon és mindent megtesz, hogy megtöltse a pocakját. Így voltam én is egy fogászati kezelés után. Éhesen benéztem a hűtőbe és megláttam a joghurtokat és pár nagyobb epret. Gyorsan készítettem is belőle egy turmixot. Pár perc az egész művelet. Én most se mézet, se porcukrot nem tettem bele, így is kellőképpen édes volt. A gyerekek is megkóstolták és ez nagy szó, mert az epret nem igazán fogadják szívesen nyers formában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

