Egyszerű csokoládé likőr recept

Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
- 16 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 dl kávétejszín
- 2,5 dl vodka
Elkészítése:
Egy tűzálló tálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrokat. Addig melegítjük, míg a cukor felolvad.
A csokoládét is belereszeljük, kevergetve hagyjuk felolvadni benne.
Félre tesszük kihűlni. Ha már hideg, belekeverjük az alkoholt.
Üvegekbe töltjük. Lezárjuk és hűtőben tároljuk.
Néha összerázzuk.
7,5 dl likőr lett ebből az adagból.
Tipp:
Mostanában ha vendégek érkeznek, mindig készül valamilyen egyszerű likőr. Ez egy csokoládés, nem túl alkoholos, igazi női itóka. Ahogy áll a hűtőben, úgy lesz finomabb, „érettebb” az íze. Érdemes néha felrázni. A hidegen tárolva egy hónapig biztosan eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »