Egyszerű csokoládé likőr recept
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
- 16 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 dl kávétejszín
- 2,5 dl vodka
Elkészítése:
Egy tűzálló tálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrokat. Addig melegítjük, míg a cukor felolvad.
A csokoládét is belereszeljük, kevergetve hagyjuk felolvadni benne.
Félre tesszük kihűlni. Ha már hideg, belekeverjük az alkoholt.
Üvegekbe töltjük. Lezárjuk és hűtőben tároljuk.
Néha összerázzuk.
7,5 dl likőr lett ebből az adagból.
Tipp:
Mostanában ha vendégek érkeznek, mindig készül valamilyen egyszerű likőr. Ez egy csokoládés, nem túl alkoholos, igazi női itóka. Ahogy áll a hűtőben, úgy lesz finomabb, „érettebb” az íze. Érdemes néha felrázni. A hidegen tárolva egy hónapig biztosan eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


