Csokoládé likőr recept
Hozzávalók:
- 2 dl vodka
- 3 dl tej
- 2 dl kávé
- 2 cs vaníliás cukor
- 30 ml rumaroma (1 üvegcse)
- 180 g étcsokoládé
- kb 5-8 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy fazékban a tejet feltesszük melegíteni. Közben beletördeljük a csokit, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a kávét és a rumaromát. Amikor már elolvadt a csokoládé, akkor beleöntjük a vodkát és végül a habtejszínt. Jól összekeverjük és az egészet felfőzzük.
Mikor felfőtt, félretesszük hűlni, majd üvegekbe töltjük és a hűtőben táraljuk.
Tipp: Fogyasztás előtt érdemes legalább három nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek és minden fogyasztás előtt jól rázzuk össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

