Csokoládé likőr recept

Hozzávalók:
- 2 dl vodka
- 3 dl tej
- 2 dl kávé
- 2 cs vaníliás cukor
- 30 ml rumaroma (1 üvegcse)
- 180 g étcsokoládé
- kb 5-8 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy fazékban a tejet feltesszük melegíteni. Közben beletördeljük a csokit, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a kávét és a rumaromát. Amikor már elolvadt a csokoládé, akkor beleöntjük a vodkát és végül a habtejszínt. Jól összekeverjük és az egészet felfőzzük.
Mikor felfőtt, félretesszük hűlni, majd üvegekbe töltjük és a hűtőben táraljuk.
Tipp: Fogyasztás előtt érdemes legalább három nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek és minden fogyasztás előtt jól rázzuk össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »