Bólé recept
Hozzávalók:
- 1 üveg félédes pezsgő
- 1 üveg félszáraz fehérbor
- 4 narancs
- 1 üveg magozott meggybefőtt a levével együtt
- ízlés szerint cukor
- fél csomag egész szegfűszeg
- 2-3 rúd fahéj
- 1 citrom leve
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
3 narancsot megtisztítunk és a fehér héját is eltávolítjuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha késsel meghámozzuk, mint az almát. Kisebb kockákra vágjuk. A negyedik narancsnak kifacsarjuk a levét.
A hozzávalókat nagy üvegtálban összekeverjük és érni hagyjuk. Öblös poharakban, merőkanállal szervírozzuk úgy, hogy minden pohárba kerüljön a gyümölcsökből is.
Tipp:
Ezt a bólét gyerekeknek is el lehet készíteni, ha kölyökpezsgőt és a bor helyett almalevet használunk. Készíthetjük vörösborból is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


