Bodzaszörp recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 l víz
- 1 kg kristálycukor
- 1 db alaposan megmosott, vékony karikákra vágott citrom
- 10 db szép fejlett bodzavirág
- 1 dkg citromsav
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűvös helyen, majd palackokba töltjük. Fóliával lezárjuk a tetejüket, majd kupakokat csavarunk rájuk.
A sötét pincében hónapokig eláll, még pár hete is ittunk belőle.
Tavaly, végre a spanyolviaszt is feltaláltuk a szörp palackozásakor, a szörpkészítés során keletkező hulladék egy részének hasznosításával. Ugyanis, a citromszeletek beköltöztek a fagyasztószekrénybe, és finom bodzalimonádé keletkezik belőlük apránként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

