Bodza ital recept

Hozzávalók:
- 6-8 szép nagy bodzavirág
- 1 doboz citrompótló tabletta, vagy aszkorbinsav
- 1 citrom
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A virágokat alaposan kirázzuk, hogy a bogarak kiessenek belőle, majd egy pillanatra folyó víz alá tartjuk.
Egy kb. 5 literes üveg aljába tesszük a virágokat, rászórjuk a citrompótlót, rákarikázzuk a megmosott citromot és beleteszünk 20 dkg cukrot is.
Felöntjük vízzel és hűvös kamrában hagyjuk három napig. Leszűrjük, üvegekbe töltjük és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Mi úgy szeretjük, ha jó savanykás, aki édesebben szereti, tehet bele több cukrot, vagy az elkészült italt utólag édesíthető kedve szerint.
Ügyeljünk a bodza virág gyűjtésnél arra, hogy ne forgalmas út mentén szedjük!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »