Bodza ital recept
Hozzávalók:
- 6-8 szép nagy bodzavirág
- 1 doboz citrompótló tabletta, vagy aszkorbinsav
- 1 citrom
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A virágokat alaposan kirázzuk, hogy a bogarak kiessenek belőle, majd egy pillanatra folyó víz alá tartjuk.
Egy kb. 5 literes üveg aljába tesszük a virágokat, rászórjuk a citrompótlót, rákarikázzuk a megmosott citromot és beleteszünk 20 dkg cukrot is.
Felöntjük vízzel és hűvös kamrában hagyjuk három napig. Leszűrjük, üvegekbe töltjük és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Mi úgy szeretjük, ha jó savanykás, aki édesebben szereti, tehet bele több cukrot, vagy az elkészült italt utólag édesíthető kedve szerint.
Ügyeljünk a bodza virág gyűjtésnél arra, hogy ne forgalmas út mentén szedjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

