Forralt bor recept
Hozzávalók:
- 1 üveg bor (lehet fehér vagy vörös is)
- 7,5dkg cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- citrom, vagy narancs héj (esetleg citromkarika)
Elkészítése:
A bort felforraljuk, ízlés szerint teszünk bele cukrot, fahéjat és szegfűszeget
Ha van teatojás, akkor praktikus abban, mert akkor nem kell a fűszereket „kerülgetni”. A citromhéj vagy a citromkarika pikánssá teszi.
Hideg, havas téli estéken nagyon kellemes ital, enyhébb megfázások is kezelhetőek vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

