Zöldséges rizsfasírt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 20 dkg vegyeszöldség
- só ízlés szerint
- liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A rizst pici olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, kb. negyed óra alatt megpárolom – ízlés szerint sózom. Ha elkészült, leveszem a tűzről, ráöntöm a zöldségeket, és kb fél órát hagyom lefedve. Nem szoktam megpárolni külön a zöldségeket – természetesen a friss zöldségeket meg kell. Ha pihent a rizs és a zöldség, összekeverem és kanál segítségével kis fasírtokat alakítok ki, melyeket liszt-tojás-zsemlemorzsa segítségével panírozok. ha mindet előkészítettem, jöhet a sütés. Kevés olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm. Megmaradt sült húsokhoz szoktam csinálni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »