Zöldséges rizsfasírt recept
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 20 dkg vegyeszöldség
- só ízlés szerint
- liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa a panírozáshoz - olaj a sütéshez
Elkészítés:
A rizst pici olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, kb. negyed óra alatt megpárolom – ízlés szerint sózom. Ha elkészült, leveszem a tűzről, ráöntöm a zöldségeket, és kb fél órát hagyom lefedve. Nem szoktam megpárolni külön a zöldségeket – természetesen a friss zöldségeket meg kell. Ha pihent a rizs és a zöldség, összekeverem és kanál segítségével kis fasírtokat alakítok ki, melyeket liszt-tojás-zsemlemorzsa segítségével panírozok. ha mindet előkészítettem, jöhet a sütés. Kevés olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm. Megmaradt sült húsokhoz szoktam csinálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

