Vegás töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg rizs
- 0,5 kg csicseriborsó
- hagyma,fokhagyma ízlés szerint
- só,bors,pirospaprika
Elkészítése:
Fél kiló rizst készre főztem ,egy fél kiló csicseriborsót megfőztem amit előző este beáztattam,mint a babot.Megfőtt,lecsurgattam és serpenyőben megpirítottam üvegesre,majd mikor kihűlt kávédarálón ledaráltam.Mikor kihűltek a főtt cuccok jött a boszorkánykonyha,és fűszerezés , kóstolgatás,fűszerezés,kóstolgatás,aztán észbekapás,hogy kell a káposztába is :)Elvileg ugyanúgy van fűszerezve,mint a húsos töltelék. Annyi különbség van a szokásos töltött káposztához képest,hogy most kivételesen édes káposztába töltöttem,és ami már kicsi volt tölteni az lett az apró káposzta benne, fél kiló savanyú káposztával tuningolva. Cserépedénybe bepakoltam aztán másfél óra múlva ilyen szépen vettem ki:)A sütő csak nagyon kis lángon ment,hogy még emberi fogyasztásra alkalmas maradjon:)Hát ennyi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »