Vegás töltött káposzta recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg rizs
- 0,5 kg csicseriborsó
- hagyma,fokhagyma ízlés szerint
- só,bors,pirospaprika
Elkészítése:
Fél kiló rizst készre főztem ,egy fél kiló csicseriborsót megfőztem amit előző este beáztattam,mint a babot.Megfőtt,lecsurgattam és serpenyőben megpirítottam üvegesre,majd mikor kihűlt kávédarálón ledaráltam.Mikor kihűltek a főtt cuccok jött a boszorkánykonyha,és fűszerezés , kóstolgatás,fűszerezés,kóstolgatás,aztán észbekapás,hogy kell a káposztába is :)Elvileg ugyanúgy van fűszerezve,mint a húsos töltelék. Annyi különbség van a szokásos töltött káposztához képest,hogy most kivételesen édes káposztába töltöttem,és ami már kicsi volt tölteni az lett az apró káposzta benne, fél kiló savanyú káposztával tuningolva. Cserépedénybe bepakoltam aztán másfél óra múlva ilyen szépen vettem ki:)A sütő csak nagyon kis lángon ment,hogy még emberi fogyasztásra alkalmas maradjon:)Hát ennyi.