Vegás töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg rizs
- 0,5 kg csicseriborsó
- hagyma,fokhagyma ízlés szerint
- só,bors,pirospaprika
Elkészítése:
Fél kiló rizst készre főztem ,egy fél kiló csicseriborsót megfőztem amit előző este beáztattam,mint a babot.Megfőtt,lecsurgattam és serpenyőben megpirítottam üvegesre,majd mikor kihűlt kávédarálón ledaráltam.Mikor kihűltek a főtt cuccok jött a boszorkánykonyha,és fűszerezés , kóstolgatás,fűszerezés,kóstolgatás,aztán észbekapás,hogy kell a káposztába is :)Elvileg ugyanúgy van fűszerezve,mint a húsos töltelék. Annyi különbség van a szokásos töltött káposztához képest,hogy most kivételesen édes káposztába töltöttem,és ami már kicsi volt tölteni az lett az apró káposzta benne, fél kiló savanyú káposztával tuningolva. Cserépedénybe bepakoltam aztán másfél óra múlva ilyen szépen vettem ki:)A sütő csak nagyon kis lángon ment,hogy még emberi fogyasztásra alkalmas maradjon:)Hát ennyi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »