Túrós burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- kapor ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk és megfőzzük, majd ha megpuhult felkarikázzuk. Egy tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, ráterítjük a vajjal és kaporral elkevert túrót, majd a tetejét meglocsoljuk tejföllel. Sütőben szép pirosra sütjük. Akár a tetejére reszelt sajtot is lehet szórni. (Újburgonyából is nagyon finom)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »