Túrós burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- kapor ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk és megfőzzük, majd ha megpuhult felkarikázzuk. Egy tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, ráterítjük a vajjal és kaporral elkevert túrót, majd a tetejét meglocsoljuk tejföllel. Sütőben szép pirosra sütjük. Akár a tetejére reszelt sajtot is lehet szórni. (Újburgonyából is nagyon finom)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

