Túrós burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- kapor ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk és megfőzzük, majd ha megpuhult felkarikázzuk. Egy tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, ráterítjük a vajjal és kaporral elkevert túrót, majd a tetejét meglocsoljuk tejföllel. Sütőben szép pirosra sütjük. Akár a tetejére reszelt sajtot is lehet szórni. (Újburgonyából is nagyon finom)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

