Töltött tök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db zsenge tök
- 0,5 kg darált hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csomag kapor
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A tököt félbevágjuk, megtisztítjuk, belét kikaparjuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel.
Ha kész, kicsit kihűtjük, majd belekanalazzuk a kivájt tökbe.
Rásimítjuk a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben, először fólia alatt sütjük kb. 15 percig.
Ha a villát beleszúrva puhának találjuk a tököt, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Finom, gyorsan elkészíthető egytálétel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »