Töltött tök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db zsenge tök
- 0,5 kg darált hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csomag kapor
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A tököt félbevágjuk, megtisztítjuk, belét kikaparjuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel.
Ha kész, kicsit kihűtjük, majd belekanalazzuk a kivájt tökbe.
Rásimítjuk a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben, először fólia alatt sütjük kb. 15 percig.
Ha a villát beleszúrva puhának találjuk a tököt, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Finom, gyorsan elkészíthető egytálétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »