Töltött tök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db zsenge tök
- 0,5 kg darált hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csomag kapor
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A tököt félbevágjuk, megtisztítjuk, belét kikaparjuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel.
Ha kész, kicsit kihűtjük, majd belekanalazzuk a kivájt tökbe.
Rásimítjuk a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben, először fólia alatt sütjük kb. 15 percig.
Ha a villát beleszúrva puhának találjuk a tököt, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Finom, gyorsan elkészíthető egytálétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


