Töltött pogácsa recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 ek só
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tejföl
- 1 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg margarin/vaj
- 1,5 kg párolt hagyma
- vagy párolt káposzta
Elkészítése:
A tésztát meggyurjuk,kelesztjük. Amíg kel,az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk,sóval ,borssal,vagy a reszelt káposztát pároljuk szintén borssal és egy kevés cukorral. Mikor a tészta megkelt ,kinyújtjuk a tölteléket rákenjük a felére ,a másik felét ráhajtjuk. A tepsi métetére vágjuk és ott kockára vágva tojással megkenjük. Hagyjuk egy kicsit kelni és sütjük. 180 fokon aranysárgára sütjük. Nagyon finom és nem szárad ki ,mint a kelt tészták általában. Napokig omlós marad.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.