Töltött krokett recept
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 10-15 dkg liszt
- só
Töltelék ízlés szerint. Nálam most:
- 250 g gomba
- mozzarela
- csemege kukorica
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk és feltesszük főni. Amikor megfőtt, összetörjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.
A gombát kis olajon feltesszük párolni, sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá és oregánóval fűszerezzük. Felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk. Amikor megpuhult a gomba, ráöntjük a kukoricát és összefőzzük.
A mozzarellát kis kockákra vágjuk.
A kihűlt krumplit sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől összeáll a tészta. Fél cm vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyi négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe helyezzük a gombás kukoricát és egy kocka mozzarella sajtot. Félbe hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, majd a tenyerünkbe vége egy picit megütögetjük.
Liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban, vagy sütőpapíron kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

