Töltött krokett recept
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 10-15 dkg liszt
- só
Töltelék ízlés szerint. Nálam most:
- 250 g gomba
- mozzarela
- csemege kukorica
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk és feltesszük főni. Amikor megfőtt, összetörjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.
A gombát kis olajon feltesszük párolni, sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá és oregánóval fűszerezzük. Felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk. Amikor megpuhult a gomba, ráöntjük a kukoricát és összefőzzük.
A mozzarellát kis kockákra vágjuk.
A kihűlt krumplit sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől összeáll a tészta. Fél cm vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyi négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe helyezzük a gombás kukoricát és egy kocka mozzarella sajtot. Félbe hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, majd a tenyerünkbe vége egy picit megütögetjük.
Liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban, vagy sütőpapíron kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

