Töltött krokett recept
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 10-15 dkg liszt
- só
Töltelék ízlés szerint. Nálam most:
- 250 g gomba
- mozzarela
- csemege kukorica
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk és feltesszük főni. Amikor megfőtt, összetörjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.
A gombát kis olajon feltesszük párolni, sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá és oregánóval fűszerezzük. Felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk. Amikor megpuhult a gomba, ráöntjük a kukoricát és összefőzzük.
A mozzarellát kis kockákra vágjuk.
A kihűlt krumplit sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől összeáll a tészta. Fél cm vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyi négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe helyezzük a gombás kukoricát és egy kocka mozzarella sajtot. Félbe hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, majd a tenyerünkbe vége egy picit megütögetjük.
Liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban, vagy sütőpapíron kisütjük.