Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött krokett recept

Töltött krokett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg krumpli
    • 10-15 dkg liszt

    Töltelék ízlés szerint. Nálam most:

    • 250 g gomba
    • mozzarela
    • csemege kukorica

    Elkészítése:

    A krumplit megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk és feltesszük főni. Amikor megfőtt, összetörjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.

    A gombát kis olajon feltesszük párolni, sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá és oregánóval fűszerezzük. Felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk. Amikor megpuhult a gomba, ráöntjük a kukoricát és összefőzzük.

    A mozzarellát kis kockákra vágjuk.

    A kihűlt krumplit sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől összeáll a tészta. Fél cm vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyi négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe helyezzük a gombás kukoricát és egy kocka mozzarella sajtot. Félbe hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, majd a tenyerünkbe vége egy picit megütögetjük.

    Liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban, vagy sütőpapíron kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá