Töltött burgonya kosárkák recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg vörös bab konzerv
- 2 közepes lilahagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük. Amikor megfőtt és kihűlt megpucoljuk.
A megtisztított burgonya alját levágjuk, hogy megálljon. Tetejéből kétoldalt egy-egy cikket kivágunk úgy, hogy a kosárka fogantyúja megmaradjon és a burgonya közepét kivájjuk.
A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A babkonzervet leszűrjük, leöblítjük és rátesszük a hagymára, ízlés szerint sózzuk és sütjük. Ha kell szükség esetén kevés vizet lehet alá önteni.
A tejszínt kikeverjük a liszttel és amikor elkészült a bab, besűrűsítjük vele. A kosárkákat babos töltelékkel megtöltjük, olajjal kikent tepsibe tesszük és pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


