Töltött burgonya kosárkák recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg vörös bab konzerv
- 2 közepes lilahagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük. Amikor megfőtt és kihűlt megpucoljuk.
A megtisztított burgonya alját levágjuk, hogy megálljon. Tetejéből kétoldalt egy-egy cikket kivágunk úgy, hogy a kosárka fogantyúja megmaradjon és a burgonya közepét kivájjuk.
A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A babkonzervet leszűrjük, leöblítjük és rátesszük a hagymára, ízlés szerint sózzuk és sütjük. Ha kell szükség esetén kevés vizet lehet alá önteni.
A tejszínt kikeverjük a liszttel és amikor elkészült a bab, besűrűsítjük vele. A kosárkákat babos töltelékkel megtöltjük, olajjal kikent tepsibe tesszük és pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.