Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonya kosárkák recept

Töltött burgonya kosárkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 25 dkg vörös bab konzerv
    • 2 közepes lilahagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A burgonyát héjastól megfőzzük. Amikor megfőtt és kihűlt megpucoljuk.

    A megtisztított burgonya alját levágjuk, hogy megálljon. Tetejéből kétoldalt egy-egy cikket kivágunk úgy, hogy a kosárka fogantyúja megmaradjon és a burgonya közepét kivájjuk.

    A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A babkonzervet leszűrjük, leöblítjük és rátesszük a hagymára, ízlés szerint sózzuk és sütjük. Ha kell szükség esetén kevés vizet lehet alá önteni.

    A tejszínt kikeverjük a liszttel és amikor elkészült a bab, besűrűsítjük vele. A kosárkákat babos töltelékkel megtöltjük, olajjal kikent tepsibe tesszük és pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá