Töklecsó recept

Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök
- 1 nagyobb fej hagyma
- só
- fűszerpaprika
- olaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tököt megmosom, megpucolom (ha elég zsenge, nem kell pucolni), szükség esetén kimagozom, majd negyedekbe vágva uborka szeletelőn legyalulom. Ezután lesózom.
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, megszórom fűszerpaprikával, majd ráteszem a kicsavart tököt. Alacsony lángon, gyakran kevergetve puhára párolom. Ha kész, felverek 3 db tojást, és a tökre öntve készre sütöm.
Az alapanyagok mennyisége nem szentírás, ízlés szerint variálható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »