Töklecsó recept
Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök
- 1 nagyobb fej hagyma
- só
- fűszerpaprika
- olaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tököt megmosom, megpucolom (ha elég zsenge, nem kell pucolni), szükség esetén kimagozom, majd negyedekbe vágva uborka szeletelőn legyalulom. Ezután lesózom.
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, megszórom fűszerpaprikával, majd ráteszem a kicsavart tököt. Alacsony lángon, gyakran kevergetve puhára párolom. Ha kész, felverek 3 db tojást, és a tökre öntve készre sütöm.
Az alapanyagok mennyisége nem szentírás, ízlés szerint variálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

