Tökcsánka (sütőtökfasírt) recept
Hozzávalók:
- 240 g sütőtök
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- só
- bors
- kakukkfű(más is lehet)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát és a sütőtököt a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk (én aprítógépet használtam), majd mindet összekeverjük.
A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk (fűszerezzük ízlés szerint), majd a zöldségekhez adjuk a liszttel együtt.
Alaposan átforgatjuk,a masszát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
1-1 evőkanálnyi masszát rakunk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit ellapítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Melegen reszelt sajttal is lehet tálalni de magában is finom.
Tipp:
A krumplis változata lepcsánka(nálunk maci)nagyon népszerű,most sütőtökkel próbáltam ki szerintem finom,aki szereti a sütőtököt mindenképp érdemes kipróbálnia.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

