Tökcsánka (sütőtökfasírt) recept

Hozzávalók:
- 240 g sütőtök
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- só
- bors
- kakukkfű(más is lehet)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát és a sütőtököt a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk (én aprítógépet használtam), majd mindet összekeverjük.
A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk (fűszerezzük ízlés szerint), majd a zöldségekhez adjuk a liszttel együtt.
Alaposan átforgatjuk,a masszát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
1-1 evőkanálnyi masszát rakunk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit ellapítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Melegen reszelt sajttal is lehet tálalni de magában is finom.
Tipp:
A krumplis változata lepcsánka(nálunk maci)nagyon népszerű,most sütőtökkel próbáltam ki szerintem finom,aki szereti a sütőtököt mindenképp érdemes kipróbálnia.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »