Tökcsánka (sütőtökfasírt) recept
Hozzávalók:
- 240 g sütőtök
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- só
- bors
- kakukkfű(más is lehet)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát és a sütőtököt a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk (én aprítógépet használtam), majd mindet összekeverjük.
A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk (fűszerezzük ízlés szerint), majd a zöldségekhez adjuk a liszttel együtt.
Alaposan átforgatjuk,a masszát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
1-1 evőkanálnyi masszát rakunk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit ellapítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Melegen reszelt sajttal is lehet tálalni de magában is finom.
Tipp:
A krumplis változata lepcsánka(nálunk maci)nagyon népszerű,most sütőtökkel próbáltam ki szerintem finom,aki szereti a sütőtököt mindenképp érdemes kipróbálnia.