Tojásos lecsó recept

Hozzávalók:
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 szál újhagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 mk só
- csipet vegeta
- csipet bors
- 2 dl víz
Elkészítése:
A zöldségeket megmosom. Egy kis lábasban vizet forralok. A paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágom, majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe teszem azokat. Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezem, ezután a héjuk már könnyen eltávolítható. A paprikát félbevágom, csumáját, magjait eltávolítom, csíkokra vágom. Az újhagymát felkarikázom. A paradicsomot kockákra darabolom.
Az olívaolajat felmelegítem és néhány perc alatt megfonnyasztom rajta a hagymakarikákat. Ráteszem a paprikát és körülbelül 5 percig pirítom. Hozzáadom a paradicsomot. A zöldségekre szórom a fűszereket, a vegetát, a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverem, majd felöntöm a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő és a lé nagy része is elpárolog.
Minden tojást külön tálkában ütök fel és egyesével adom a többihez, nehogy valamelyik romlott legyen. Egy villa segítségével felverem habosra, majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntöm. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverem, ezután készen van.
Melegen fogyasztjuk. Aki szeretné, friss, puha kenyérrel is tálalhatja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »