Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos lecsó recept

Tojásos lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 paradicsom
    • 2 paprika
    • 1 szál újhagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 mk só
    • csipet vegeta
    • csipet bors
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmosom. Egy kis lábasban vizet forralok. A paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágom, majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe teszem azokat. Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezem, ezután a héjuk már könnyen eltávolítható. A paprikát félbevágom, csumáját, magjait eltávolítom, csíkokra vágom. Az újhagymát felkarikázom. A paradicsomot kockákra darabolom.

    Az olívaolajat felmelegítem és néhány perc alatt megfonnyasztom rajta a hagymakarikákat. Ráteszem a paprikát és körülbelül 5 percig pirítom. Hozzáadom a paradicsomot. A zöldségekre szórom a fűszereket, a vegetát, a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverem, majd felöntöm a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő és a lé nagy része is elpárolog.

    Minden tojást külön tálkában ütök fel és egyesével adom a többihez, nehogy valamelyik romlott legyen. Egy villa segítségével felverem habosra, majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntöm. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverem, ezután készen van.

    Melegen fogyasztjuk. Aki szeretné, friss, puha kenyérrel is tálalhatja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá