Tojásos lecsó recept
Hozzávalók:
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 szál újhagyma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 mk só
- csipet vegeta
- csipet bors
- 2 dl víz
Elkészítése:
A zöldségeket megmosom. Egy kis lábasban vizet forralok. A paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágom, majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe teszem azokat. Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezem, ezután a héjuk már könnyen eltávolítható. A paprikát félbevágom, csumáját, magjait eltávolítom, csíkokra vágom. Az újhagymát felkarikázom. A paradicsomot kockákra darabolom.
Az olívaolajat felmelegítem és néhány perc alatt megfonnyasztom rajta a hagymakarikákat. Ráteszem a paprikát és körülbelül 5 percig pirítom. Hozzáadom a paradicsomot. A zöldségekre szórom a fűszereket, a vegetát, a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverem, majd felöntöm a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő és a lé nagy része is elpárolog.
Minden tojást külön tálkában ütök fel és egyesével adom a többihez, nehogy valamelyik romlott legyen. Egy villa segítségével felverem habosra, majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntöm. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverem, ezután készen van.
Melegen fogyasztjuk. Aki szeretné, friss, puha kenyérrel is tálalhatja.