Tocsogós krumpli recept
Hozzávalók:
- 40-50 dkg burgonya
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- olaj
- só/delikát
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A tepsibe kevés olajat töltünk, és a felszeletelt krumplit egyenletesen eloszlatjuk benne. Kevés borssal, majorannával, delikáttal/sóval megszórjuk. A lefedett tepsit az előzőleg 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük. Egy tálkába kiborítunk egy nagy pohár tejfölt. Egy közepes fej hagymát apróra vágunk és összekeverjük a tejföllel. A hagymás tejfölbe borsot, majorannát és delikátot keverünk (egyikből sem sokat, hiszen a krumpli is fűszerezve van), majd egy egész tojást is beleütünk. Amikor jól elkevertük a tojást is, akkor néhány csepp olajat is töltünk a keverékhez, (egy kicsit meglazítjuk vele a tejfölt). Amikor a burgonya megpuhult a tepsiben, akkor levesszük a fedőt róla. Amikor kezd pirulni, akkor ráborítjuk a tejfölt, egyenletesen eloszlatjuk rajta és mehet vissza a tepsi a sütőbe. Csak néhány percig hagyjuk bent, nehogy a tejföl kiszáradjon. Az a jó, ha megrázzuk a tepsit és egy kicsit megmozdul a tetején a tejföl. Akkor lesz olyan tocsogós a krumpli amilyennek lennie kell. Készülhet hagyma nélkül is, vagy éppen újhagymával is.