Tepsis cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy fél közepes cukkini
- két közepes nagyságú paradicsom
- 6 db koktél paradicsom
- egy nagy marék színes paprika
- egy lila hagyma
- két gerezd fokhagyma
- két
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- két evőkanál tejföl
- egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt)
- fél tömlős krémsajt
- egy evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- egy evőkanál olaj
- egy kisebb dió nagyságú vaj
Elkészítése:
Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.
Kiolajazzuk a tepsit, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket, alól tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát,paradicsomot, újból cukkinit, megszórjuk borssal. Néhány szelet koktélparadicsomot félreteszünk. (A fenti képbe kattintva látható a tepsibe rakás folyamata)
A zöldségre tesszük a következő öntetet: két tojást habosra verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtokat, valamint a zsemlemorzsát. Ízesítjük sóval, kis borssal. Majd nyakon öntjük a zöldségeket, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és forró sütőbe toljuk és készre sütjük . ( Nálam 180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sült.)
A cukkini fogyasztás előnyei?
Alacsony kalóriatartalom:
A cukkini nagyrészt vízből áll, így alacsony kalóriatartalmú, ami ideális azok számára, akik a testsúlyukat próbálják kontrollálni.
Rostban gazdag:
A cukkini rostban gazdag, amely segíthet a jóllakottság érzésének növelésében, csökkentve ezzel az étkezések közti nassolást. A rostok emellett támogatják az egészséges emésztést és javítják a szív-érrendszeri egészséget.
Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag:
A cukkini B-vitaminokat (főleg B6-vitamint), valamint K-vitamint, C-vitamint, káliumot, magnéziumot és mangánt tartalmaz. Ezek az összetevők hozzájárulnak az általános egészség megőrzéséhez, támogatják az immunrendszert, és elősegítik a sejtek megfelelő működését.
Antioxidánsokban gazdag:
A cukkini számos antioxidánst tartalmaz, beleértve a C-vitamint és a béta-karotint. Az antioxidánsok segíthetnek a szervezetben keletkező szabad gyökök elleni védekezésben, amelyek a sejtkárosodást okozhatják.
Szív-érrendszeri egészség:
A cukkini magas rost- és káliumtartalma, valamint az alacsony nátriumszintje segít a vérnyomás szabályozásában, ami fontos a szív-érrendszeri egészség fenntartásához.
Egészséges szemek:
A cukkini lutein és zeaxantin nevű antioxidánsokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez, és segíthetnek a szürkehályog és a makula degeneráció kockázatának csökkentésében.
Összefoglalva, a cukkini nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, ezért érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe.
Tipp:
Kombinálható gombával is. Bármilyen sajtot fel lehet használni.
Ha energiaszegényebb változatot szeretnénk akkor használjunk Anikó sajtot, vagy köményes sajtot, illetve mozzarellát.
Önállóételként, de köretként is fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »