Szezámmagos bundában sült cukkinikarikák recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 kk só
- 15 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg szezámmag
- Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk. A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja.
A karikákat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük. Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a szezámmagot.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk. Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Friss zöldségekkel kínáljuk.
Akit nagyon zavar a tömény szezámmag bunda, nyugodtam használhat fele-fele arányban zsemlemorzsát és szezámmagot a forgatáshoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »