Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-baconos frittata muffin recept

Spárgás-baconos frittata muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 szelet bacon
    • 1 csokor spárga
    • 1 fej lilahagyma
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejszín
    • 10 dkg füstölt sajt
    • őrölt fehér bors
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A spárgát amennyiben fehéret sikerül beszereznünk, a bimbókat levágjuk, majd a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítjuk, nehogy fásak maradjanak. (A zöld spárga szárát nem kell meghámozni.) Ezután a bimbókat félretesszük, a szárakat pedig vékonyan felszeleteljük.

    Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott lila hagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Pár perc után hozzáadjuk a felszeletelt spárgát, és kevergetve puhára pároljuk, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

    A tojásokat beleütjük egy tálba, majd hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután alaposan összekeverjük.

    A muffinformákat kibéleljük a szeletelt baconnel (én félbevágtam a bacon szeleteket, és úgy béleltem ki vele a formákat).
    Ezután kanalazzuk bele a hagymás-spárgás keveréket úgy, hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, majd a tejszínes-tojásos-sajtos keveréket öntsük rá.
    Végül tegyünk mindegyik tetejére a félretett bimbókból, majd reszeljünk rá egy kevés sajtot.

    Helyezzük előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan emeljük ki a formából (én szilikonos formában sütöttem, és abból nagyon könnyen ki tudtam emelni).

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy éppen salátával. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

    A spárgás-baconos frittata muffin kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 183 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá