Spárgás-baconos frittata muffin recept
Hozzávalók:
- 12 szelet bacon
- 1 csokor spárga
- 1 fej lilahagyma
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejszín
- 10 dkg füstölt sajt
- só
- őrölt fehér bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A spárgát amennyiben fehéret sikerül beszereznünk, a bimbókat levágjuk, majd a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítjuk, nehogy fásak maradjanak. (A zöld spárga szárát nem kell meghámozni.) Ezután a bimbókat félretesszük, a szárakat pedig vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott lila hagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Pár perc után hozzáadjuk a felszeletelt spárgát, és kevergetve puhára pároljuk, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A tojásokat beleütjük egy tálba, majd hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután alaposan összekeverjük.
A muffinformákat kibéleljük a szeletelt baconnel (én félbevágtam a bacon szeleteket, és úgy béleltem ki vele a formákat).
Ezután kanalazzuk bele a hagymás-spárgás keveréket úgy, hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, majd a tejszínes-tojásos-sajtos keveréket öntsük rá.
Végül tegyünk mindegyik tetejére a félretett bimbókból, majd reszeljünk rá egy kevés sajtot.
Helyezzük előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan emeljük ki a formából (én szilikonos formában sütöttem, és abból nagyon könnyen ki tudtam emelni).
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy éppen salátával. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
A spárgás-baconos frittata muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 16 g