Sajtos sült padlizsán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 darab padlizsán
- 2 darab paradicsom
- 300 g reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- oregánó
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk és kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk. A tetejét bevagdossuk, megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, megízesítjük zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a reszelt sajt egy harmadát és alaposan átkeverjük.
A padlizsánszeletek tetejét bekenjük olívaolajjal és a paradicsomos keveréket elosztjuk rajtuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük. Ezután elosztjuk rajta a maradék reszelt sajtot majd kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »