Sajtos sült padlizsán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 darab padlizsán
- 2 darab paradicsom
- 300 g reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- oregánó
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk és kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk. A tetejét bevagdossuk, megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, megízesítjük zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a reszelt sajt egy harmadát és alaposan átkeverjük.
A padlizsánszeletek tetejét bekenjük olívaolajjal és a paradicsomos keveréket elosztjuk rajtuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük. Ezután elosztjuk rajta a maradék reszelt sajtot majd kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »