Sajtos sült padlizsán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 darab padlizsán
- 2 darab paradicsom
- 300 g reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- oregánó
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk és kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk. A tetejét bevagdossuk, megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, megízesítjük zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a reszelt sajt egy harmadát és alaposan átkeverjük.
A padlizsánszeletek tetejét bekenjük olívaolajjal és a paradicsomos keveréket elosztjuk rajtuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük. Ezután elosztjuk rajta a maradék reszelt sajtot majd kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »