Sajtos sült padlizsán recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 darab padlizsán
- 2 darab paradicsom
- 300 g reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- oregánó
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk és kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk. A tetejét bevagdossuk, megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, megízesítjük zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a reszelt sajt egy harmadát és alaposan átkeverjük.
A padlizsánszeletek tetejét bekenjük olívaolajjal és a paradicsomos keveréket elosztjuk rajtuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük. Ezután elosztjuk rajta a maradék reszelt sajtot majd kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

