Sajtos krumpligolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt (nekem csak 16 volt)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 15 dkg liszt
- Kb. 1 dl zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük.
Míg egy picit hűl, lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet, egy tálba szórjuk a zsemlemorzsát.
A krumplit ízesítjük sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk.
Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk, és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat tépünk, majd golyókat sodrunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsába.
Bő olajat forrósítunk, majd pár perc alatt közepes lángos világos barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Melegen, fokhagymás mártogatóval, esetleg friss salátával kínáljuk.
Tipp:
Minden hónapban áttanulmányozom a frissen megjelenő Kifőztük magazint. A januári számban találtam egy remek receptet Viki blogjáról. Mivel minden formában nagy kedvenc a krumpli, elhatároztam, hogy kipróbálom. Nem volt csak egy picit kevesebb sajt a hűtőben, de így is szuper lett. A nyers tésztával könnyű volt bánni, simán tudtam kézzel formázni. Bár nem sok zsemlemorzsa tapadt rá, de így is tökéletesre sikerült. Még sütés közben kikavartam egy kis fokhagymás mártogatóst, mi azzal fogyasztottuk, de el tudom képzelni friss salátával vagy egy főzelék feltétjeként is. Még melegen nyúlós benne a sajt, de nekem langyosan még jobban ízlett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »