Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos cukkinilepénykék recept

Sajtos cukkinilepénykék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes, zsenge cukkini (reszelve mérve kb. 40 dkg)
    • 1 csapott kk só
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos ek liszt
    • 10 dkg trappista sajt
    • 1 tk házi fokhagymakrém
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 3-4 ek olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított cukkinikat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Ha nem kedveljük, az apró magvas közepét eltávolíthatjuk. Megszórjuk sóval, és kb. 15 percre félretesszük.

    Ezután kicsavarjuk, és fűszerezzük a borssal, fokhagymakrémmel. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, és belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.

    Egy serpenyőben kb. 3 evőkanál olajat forrósítunk. Veszünk a kezünkbe egy nagyobb fasírtgolyónyi adagot, és ellapogatjuk. A forró olajba fektetjük, és pár perc alatt, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat. Konyhai papírtörlőre rakjuk, és hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

    Melegen, azonnal kínáljuk.

    Tipp:

    Lassan, szépen beindulnak a kertben a cukkinibokrok, és már lehet szedni róluk friss, zsenge cukkinit. Két közepes darabból most sajtos lepénykéket sütöttem. Kínálhatjuk feltétként főzelékhez, vagy fogyaszthatjuk önálló fogásként egy kis fokhagymás mártogatós társaságában.
    14 db lepényke lett ebből az adagból.

    A sajtos cukkinilepénykék kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 181 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá