Rántott tök mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb és 1 db kisebb főzőtök
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 1 kisebb hagyma
- 2 dl tejföl
- só, bors, ételízesítő, pirospaprika
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A nagyobb tököt lereszeljük, ízlés szerint fűszerezzük, 10-15 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ezután beletesszük a tojást és kb 8 ek lisztet (Lehet lágyabbra vagy sűrűbbre is csinálni). Jól összekeverjük, pogácsákat készítünk belőle és forró olajban kisütjük. (Sütés után száraz kenyérre tesszük, ami kicsit felszívja a felesleges olajat.)
Mártás:
A kisebb tököt lereszeljük (a reszelő legnagyobb fokán). Fazékba tesszük, majd annyi vízzel, ami ellepi kb 10 percig főzzük. Ez alatt egy kisebb hagymát apróra kockázunk, forró olajban üvegesre pirítjuk, majd beletesszük ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Ezt ráöntjük a megfőtt tökre, 1-2 percig még forraljuk, majd ráöntjük az előzőleg 2 ek liszttel elkevert tejfölt. Újraforrásig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »