Rántott tök mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb és 1 db kisebb főzőtök
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek liszt
- 1 kisebb hagyma
- 2 dl tejföl
- só, bors, ételízesítő, pirospaprika
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A nagyobb tököt lereszeljük, ízlés szerint fűszerezzük, 10-15 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ezután beletesszük a tojást és kb 8 ek lisztet (Lehet lágyabbra vagy sűrűbbre is csinálni). Jól összekeverjük, pogácsákat készítünk belőle és forró olajban kisütjük. (Sütés után száraz kenyérre tesszük, ami kicsit felszívja a felesleges olajat.)
Mártás:
A kisebb tököt lereszeljük (a reszelő legnagyobb fokán). Fazékba tesszük, majd annyi vízzel, ami ellepi kb 10 percig főzzük. Ez alatt egy kisebb hagymát apróra kockázunk, forró olajban üvegesre pirítjuk, majd beletesszük ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Ezt ráöntjük a megfőtt tökre, 1-2 percig még forraljuk, majd ráöntjük az előzőleg 2 ek liszttel elkevert tejfölt. Újraforrásig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

