Rántott tök mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb és 1 db kisebb főzőtök
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek liszt
- 1 kisebb hagyma
- 2 dl tejföl
- só, bors, ételízesítő, pirospaprika
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A nagyobb tököt lereszeljük, ízlés szerint fűszerezzük, 10-15 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ezután beletesszük a tojást és kb 8 ek lisztet (Lehet lágyabbra vagy sűrűbbre is csinálni). Jól összekeverjük, pogácsákat készítünk belőle és forró olajban kisütjük. (Sütés után száraz kenyérre tesszük, ami kicsit felszívja a felesleges olajat.)
Mártás:
A kisebb tököt lereszeljük (a reszelő legnagyobb fokán). Fazékba tesszük, majd annyi vízzel, ami ellepi kb 10 percig főzzük. Ez alatt egy kisebb hagymát apróra kockázunk, forró olajban üvegesre pirítjuk, majd beletesszük ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Ezt ráöntjük a megfőtt tökre, 1-2 percig még forraljuk, majd ráöntjük az előzőleg 2 ek liszttel elkevert tejfölt. Újraforrásig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

