Rántott tök recept

Hozzávalók:
- Zsenge spárgatök
- 1 Tojás
- 1 dl Tej
- Liszt
- Só
- Olaj
Elkészítése:
A friss, gyenge tököt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és megsózzuk.
Egy tojást, kb.100 ml tejet (lehet kevesebb vagy el is maradhat,de akkor 2db tojás szükséges),sót habverővel jól összekeverünk,majd annyi lisztet adunk hozzá,hogy jó sűrű masszát kapjunk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a masszába mártogatott tököket, mindkét oldalukon, szép pirosra sütjük.
Paradicsommal, piritóssal, fokhagymával… nagyon finom és könnyű étel!
Sztori: A kedvesem kedvence,ilyenkor nyáron,ha tehetné reggel,délben,este csak ezt enné :)
Mellesleg a spárgatök gazdag C- és A vitaminban valamint szénhidrátokban!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »