Rántott tök recept

Hozzávalók:
- Zsenge spárgatök
- 1 Tojás
- 1 dl Tej
- Liszt
- Só
- Olaj
Elkészítése:
A friss, gyenge tököt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és megsózzuk.
Egy tojást, kb.100 ml tejet (lehet kevesebb vagy el is maradhat,de akkor 2db tojás szükséges),sót habverővel jól összekeverünk,majd annyi lisztet adunk hozzá,hogy jó sűrű masszát kapjunk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a masszába mártogatott tököket, mindkét oldalukon, szép pirosra sütjük.
Paradicsommal, piritóssal, fokhagymával… nagyon finom és könnyű étel!
Sztori: A kedvesem kedvence,ilyenkor nyáron,ha tehetné reggel,délben,este csak ezt enné :)
Mellesleg a spárgatök gazdag C- és A vitaminban valamint szénhidrátokban!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »