Rántott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol rózsáira szedve
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- nagy szemű tengeri só
- szárított, reszelt citromhéj
- morzsolt kakukkfű
- csili
- liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.
Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.
Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tartármártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »