Rántott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol rózsáira szedve
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- nagy szemű tengeri só
- szárított, reszelt citromhéj
- morzsolt kakukkfű
- csili
- liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.
Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.
Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tartármártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »