Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karfiol recept

Rántott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb karfiol rózsáira szedve
    • bors
    • fokhagyma granulátum
    • nagy szemű tengeri só
    • szárított, reszelt citromhéj
    • morzsolt kakukkfű
    • csili
    • liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.

    Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.

    Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tartármártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá