Rántott gombafejek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba
- só
- frissen őrölt bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk.
Mérettől függően 3-4 gombát panírozunk személyenként.
A panírozást a megszokott módon végezzük. Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk.
Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.
Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként, és tartármártás is illik hozzá.
A rántott gombafejek kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 80 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.