Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes-tejszínes karfiol recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • egy fej karfiol
    • egy citrom leve
    • egy csokor petrezselyem
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2 dl húsleves
    • 5 dkg vaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük. 2l vizet forralunk, sózzuk és a citromlével ízesítjük, majd 2 percig főzzük benne a karfiolt, majd jeges vízben lehűtjük. A húslevest a tejszínnel felforraljuk, sóval és borssal ízesítjük. A petrezselymet finomra vágjuk. Mikor felforrt a leves a tejszínnel, hozzáadjuk a karfiolt is( addig főzzük, míg meg nem fő teljesen a karfiol). Megszórjuk a petrezselyemmel, és a tűzről lehúzva darabokban hozzáadjuk a vajat.

    Kiváló köretnek és vegetáriánusoknak is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá