Petrezselymes-tejszínes karfiol recept
Hozzávalók:
- egy fej karfiol
- egy citrom leve
- egy csokor petrezselyem
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl húsleves
- 5 dkg vaj
- só, bors
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük. 2l vizet forralunk, sózzuk és a citromlével ízesítjük, majd 2 percig főzzük benne a karfiolt, majd jeges vízben lehűtjük. A húslevest a tejszínnel felforraljuk, sóval és borssal ízesítjük. A petrezselymet finomra vágjuk. Mikor felforrt a leves a tejszínnel, hozzáadjuk a karfiolt is( addig főzzük, míg meg nem fő teljesen a karfiol). Megszórjuk a petrezselyemmel, és a tűzről lehúzva darabokban hozzáadjuk a vajat.
Kiváló köretnek és vegetáriánusoknak is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

