Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes lapcsánka recept

Petrezselymes lapcsánka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
    • 6 púpos ek liszt
    • 1 tk só
    • pici bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj, a sütéshez

    Elkészítése:

    A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.

    Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.

    Alaposan összeforgatjuk.

    Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)

    Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.

    Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Tipp:

    Kínálhatjuk friss zöldségekkel vagy egyszerűen fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá