Kekszmorzsában sült hagymakarikák recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- só
Bundázáshoz:
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek tejföl
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott ek liszt a masszába
- 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
- 10 dkg sós kréker
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucoljuk és kb. 1 cm széles karikákra vágjuk. A karikákat további rétegekre bontjuk. Megsózzuk és kis időre félretesszük.
3 tálat készítünk elő. Az elsőbe lisztet teszünk, a másodikban a tojást a tejföllel, sóval, borssal és 1 ek liszttel simára keverjük.
A kekszet mozsárban összetörjük, és elkeverjük a zsemlemorzsával.
A hagymakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a tejfölös tojása, végül pedig a zsemlemorzsába.
Forró, bő olajban szép barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Néha marad egy kevés ropi vagy keksz, amit már nem csipegetnek el a gyerekek és csak ide-oda tologatjuk a szekrényben. Most is volt egy kevés sós kréker egy kis zacskóban egy fiók mélyén. Gondolkodtam, mit is kezdjek vele. Belecsempésztem egy kis rántott hagyma bundájába. Finom, ropogós lett tőle. Egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatóssal is remek önálló fogás, de kiváló egy főzelék feltétjeként vagy egyszerűen csak kiegészítőként egy kis sült hús mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »