Kekszmorzsában sült hagymakarikák recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- só
Bundázáshoz:
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek tejföl
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott ek liszt a masszába
- 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
- 10 dkg sós kréker
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucoljuk és kb. 1 cm széles karikákra vágjuk. A karikákat további rétegekre bontjuk. Megsózzuk és kis időre félretesszük.
3 tálat készítünk elő. Az elsőbe lisztet teszünk, a másodikban a tojást a tejföllel, sóval, borssal és 1 ek liszttel simára keverjük.
A kekszet mozsárban összetörjük, és elkeverjük a zsemlemorzsával.
A hagymakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a tejfölös tojása, végül pedig a zsemlemorzsába.
Forró, bő olajban szép barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Néha marad egy kevés ropi vagy keksz, amit már nem csipegetnek el a gyerekek és csak ide-oda tologatjuk a szekrényben. Most is volt egy kevés sós kréker egy kis zacskóban egy fiók mélyén. Gondolkodtam, mit is kezdjek vele. Belecsempésztem egy kis rántott hagyma bundájába. Finom, ropogós lett tőle. Egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatóssal is remek önálló fogás, de kiváló egy főzelék feltétjeként vagy egyszerűen csak kiegészítőként egy kis sült hús mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »