Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszmorzsában sült hagymakarikák recept

Kekszmorzsában sült hagymakarikák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb fej vöröshagyma

    Bundázáshoz:

    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek tejföl
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott ek liszt a masszába
    • 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
    • 10 dkg sós kréker
    • 4 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A vöröshagymákat megpucoljuk és kb. 1 cm széles karikákra vágjuk. A karikákat további rétegekre bontjuk. Megsózzuk és kis időre félretesszük.

    3 tálat készítünk elő. Az elsőbe lisztet teszünk, a másodikban a tojást a tejföllel, sóval, borssal és 1 ek liszttel simára keverjük.

    A kekszet mozsárban összetörjük, és elkeverjük a zsemlemorzsával.

    A hagymakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a tejfölös tojása, végül pedig a zsemlemorzsába.

    Forró, bő olajban szép barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Néha marad egy kevés ropi vagy keksz, amit már nem csipegetnek el a gyerekek és csak ide-oda tologatjuk a szekrényben. Most is volt egy kevés sós kréker egy kis zacskóban egy fiók mélyén. Gondolkodtam, mit is kezdjek vele. Belecsempésztem egy kis rántott hagyma bundájába. Finom, ropogós lett tőle. Egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatóssal is remek önálló fogás, de kiváló egy főzelék feltétjeként vagy egyszerűen csak kiegészítőként egy kis sült hús mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá