Kekszmorzsában sült hagymakarikák recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- só
Bundázáshoz:
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek tejföl
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott ek liszt a masszába
- 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
- 10 dkg sós kréker
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucoljuk és kb. 1 cm széles karikákra vágjuk. A karikákat további rétegekre bontjuk. Megsózzuk és kis időre félretesszük.
3 tálat készítünk elő. Az elsőbe lisztet teszünk, a másodikban a tojást a tejföllel, sóval, borssal és 1 ek liszttel simára keverjük.
A kekszet mozsárban összetörjük, és elkeverjük a zsemlemorzsával.
A hagymakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a tejfölös tojása, végül pedig a zsemlemorzsába.
Forró, bő olajban szép barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Néha marad egy kevés ropi vagy keksz, amit már nem csipegetnek el a gyerekek és csak ide-oda tologatjuk a szekrényben. Most is volt egy kevés sós kréker egy kis zacskóban egy fiók mélyén. Gondolkodtam, mit is kezdjek vele. Belecsempésztem egy kis rántott hagyma bundájába. Finom, ropogós lett tőle. Egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatóssal is remek önálló fogás, de kiváló egy főzelék feltétjeként vagy egyszerűen csak kiegészítőként egy kis sült hús mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »