Karfiolos felfújt recept

Hozzávalók:
- 80 dkg karfiol
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl főzőtejszín
- 2 db paprika
- 10 dkg paradicsom
- 6 dkg reszelt sajt
- 3 dkg vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd ha kihűlt akkor villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, tejszínt és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A paprikát kicsumázzuk és felszeleteljük. A karfiol 1/3-át a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, majd rátesszük a paprika felét, majd egy újabb réteg karfiol, majd a maradék paprika. Egyenletesen oszlassuk el a tetején a megmosott, megtisztított paradicsomkarikákat, és megszórjuk a reszelt sajttal, majd a darabokra vágott vajat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzése: Egyszerűen elkészíthető, laktató ebéd bárki számára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »